Afviklede Forestillinger

Transit Festival

Odin Teatret, Julia Valey (2022)

 

Transit er en international teaterfestival, der arrangeres af Julia Varley, en af grundlæggerne bag The Magdalena Project – et netværk af kvinder inden for samtidsteater, som har eksisteret siden 1986. Black Circle var medvært for nogle af festivalens aktiviteter og deltog i programmet. Transit og The Magdalena Project har til formål at skabe muligheder for kvinder til at udforske nye tilgange til teaterfremstilling, der i højere grad afspejler deres egne erfaringer og politiske prioriteter som kvinder. Det cirkulære rum i Black Circle blev benyttet som et hyggeligt samlingspunkt for nærværende samtaler, oplæg og work-demonstrationer.

 

Arrangeret og ledet af: Julia Varley

Rumleskaft

Operaen i Midten (2021)

 

Operaen i Midten opførte forestillingen “Rumleskaft” af brødrene Grimm med tre dygtige sangere og en guitarist, der genfortolkede fortællingen om kongen, den fattige møller og hans smukke datter. De medvirkende skiftede legende let positioner i det cirkulære scenerum, så ingen hjørner af publikum blev glemt.

 

Medvirkende: Daniel Kjær Holmberg, Karin Sjöholm, Mikkel Baungaard Thomsen


Guitar: Andreas Lassen Nielsen


Producent: Marie Lund Nielsen


Konsulent: Magnus Errbo

Far Beyond & Black Circle

Dansk Talentakademi (2021)

 

Dansk Talentakademi danselinje, ledet af Lene Bonde, opførte to værker med eleverne fra talentakademiet (DTA). De opførste forestillingerne BLACK CIRCLE og Far Beyond

 

I forestillingen BLACK CIRCLE, dedikeret til Black Circle Stage. Forestillingen fortæller om den kamp et menneske oplever, når det ønsker at bryde en ond cirkel i livet. BLACK CIRCLE er baseret på personlige interviews fra dansernes tætte relationer, som bliver levendegjort med dansen i centrum.

 

Far Beyond beskriver en udefineret, grænseløs tilstand, som de udtrykker således: “Smothered together with no ends nor beginnings. No boundaries, No limits, No calculated time. Undefinable time to rewrite your story or not write it at all. A place where the body and soul are connected, but disconnected from reality.”

 

Kunstnerisk leder af dansk talentakademi: Lene Bonde 

Koreograf: Jens Schyth Brøndum, Amalie Stitz, Lene Bonde og danselinjens elever.

Take Wing

Eluda Dance Co. (2021)

 

Eluda Dance Co. opførte forestillingen “Take Wing” som er i genren danseteater og berører temaer som savn, kærlighed, magt og frihedstrang. Dobbelttydigheden i at “forlade” fortolkes i en moderne kontekst. Forestillingen er en fortsættelse af soloforestillingen “Et Dukkehjem – Exit”. 

 

Kunstnerisk leder og danser: Emilie Lund 

Co-creator og skuespiller: Juraj Benko

Co- producer: Humberto Baeza

The Starry Messenger

Nido Lab (2021)

 

Kunstnerisk leder af Nido Lab, Donald Kitt, opførte soloforestillingen The Starry Messenger i Black Circle. Forestillingens titel kommer fra den banebrydende italienske naturvidenskabsmand Galileo Galilei. Forestillingen handler om en mand, der lever for sig selv og kun ejer få ting. Han afdækker og afslører universet og dermed en verden, som ikke kan kontrolleres. Hans viden bliver for stor, og han må flygte. Med en fantastisk volumen i stemmen spillede Donald Kitt rummet op med pirrende nærvær. Scenens indrammende plexiglas gjorde hovedpersonen i midten ekstra ensom og strandet.

 

Instruktør og skuespiller: Donald Kitt

Black Circle Dansefilm Festival 

Black Circle (2021)

 

I samarbejde med Antroposfera, Muestra Movimiento Audiovisual og Subhuset – Slagteriet, blev Black Circle Dansefilm Festival afviklet med dansefilm fra Danmark, Mexico, Argentina og USA. 

 

Deltagende film og kunstner bestod af: Maids, Sofía Castro(AR). Lazarus, Tuixén Benet (US) Den Jyske Vestkyst, Din udstrakte krop, Livet gør tegn og Månesang af Holstebro Dansekompagni (DK). Im Fine og Collaboration II  af Nana Anine (DK). Black Belt af Rogelio Villagomez (MX)LanDance af Eluda Dance Co. (MX/DK). A Tenger/EL Mar af Melissa Priske (MX)  Inés af Michael Carroll (MX), La magia del Diente af Laura Cruz (MX), El Rezo af Denisse Figueroa (MX) 20 pétalos af Alejandra Díaz, (MX). 

Ekkoer af Fejring

 Ikarus Stage Art/Nordisk Teaterlaboratorium (2021)

 

Black Circle har med stor glæde haft besøg af Ikarus Stage Art ledet af Carolina Pizarro, med hele tre forestillinger, der med mangfoldighed og glæde har fyldt Black Circle ud. Publikum har set på en karrusel af 12 performere der kraftfulgt har indtaget og eksploderet i scenerummet. 

 

Forestillingen Ekkoer af Fejring (Echoes of Celebration) tager udgangspunkt i overgangsritualer og de global kulturelle fælles ritualer og manifestsationer, hvor sangstemmen som instrument, er en vigtig udtryksform. Ikarus Stage Art benytter digte og musik fra hele verden (Europæisk, Latinamerikansk, Balkan-musik mm.)

Kunstnerisk ledelse: Carolina Pizarro

Musikledelse: Rodrigo Contreras

Medinstruktør af Ikarus Stage Art: Luis Alonso

Performers: Francesca Tesoniero, Gabriela Arancibia Villagra, Hui Tsyr Yang, João Carlos Silva, Matias Carruitero, Michelle Marie Rodríguez, Pablo Lara, Rodrigo Contreras, Sigrid Norheim Ørntoft, Simon Samuelsson, Jacob,  Zuzana Ďuríková.

Danseuddrag

Holstebro Dansekompagni (2021)

 

Holstebro dansekompagni opførte uddrag fra forskellige forestillinger i Black Circle, herunder et lille udvalg fra Aston Piazolla’s De fire Årstider i anledning af hans 100 års fødselsdag. Derudover blev der opført uddrag fra Punk – A Rebel Never Dies, som fremstiller oprøret i 80’erne og i dag, samt uddrag fra No Sex – En verden af Køn, en forestilling der undersøger individets og samfundets forventninger til køn og seksualitet. Det var tydeligt med de mange forskellige fragmenter, hvordan dansen var særlig velegnet til den cirkulære scene.

 

Kunstnerisk leder og koreograf – Holstebro Dasekompagni: Marie Brolin-Tani

Koreograf Punk – A rebel Never Die: Jacob Stage 

Koreograf No Sex – En verden af Køn: Jason Mabana 

Dansere: Jasmine Gordon, Jon Ipina, Mikkel Alexander Tøttrup, Elena Nielsen, Giorgia Reitani, Rosie Stebbing og Carl Hughes.

Klassisk Koncert 

Ensemble MidtVest (2021)

 

Ensemble MidtVest deltog i undersøgelsen af Black Circle og opførte en koncert med 5 musikere på en varm sommerdag. Ensemble MidtVest ser den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Ensemblet har til formål at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for publikum i det 21. århundrede. Med stærke overvejelser om, hvordan et koncertrum bedst kan skabe rum for en koncertoplevelse, udforskede de potentialet i Black Circle.

 

Musiker: Charlotte Norholt, Peter Kirstein, Tommaso Lonquich, Yavor Petkov, Neil Page.

Silketråd

Hakkehuset og Ipatom Theatre (2021) 

 

Silketråd, instrueret af Magnus Errboe, besøgte Black Circle og terrænet omkring venueet og skabte en stedspecifik forestilling. I et univers af lyde og musik udspillede der sig en rejse fra øst mod vest, hvor en række maskefigurer i forskellige levende tableauer spandt tråde til en forunderlig verden. Forestillingen var skabt i et samarbejde mellem Hakkehuset og den italiensk/franske gruppe Ipatom Theatre. Inddragelsen af det omkringliggende landskab tydeliggjorde, hvordan Black Circle er stedspecifik, og hvordan fx lyde udefra træder ind i pavillonen igennem pavillonens åbne lameller. I forestillingen eksperimenterede de med at lade publikum sidde på scenen og have skuespillerne ude i kabinerne, hvilket skabte aktive tilskuere og udfoldede mulighederne i tilgangen til Black Circle.

 

Instruktør: Magnus Errboe

Medvirkende: Skuespillere fra Hakkehuset og Ipatom Theatre

White Bear

Teater Fluks (2021)

 

Teater Fluks besøgte Black Circle for at udforske teaterrummet og teste materiale til deres forestilling White Bear. Performer og dramaturg Rasmus Malling Lykke Skov undersøgte forbindelsen mellem hans erindringer om at være klædt ud som isbjørn til fastelavn i 2. klasse (og ingen kunne se det!), og de grønlandske myter om isbjørnens oprindelse og dens forbindelse til mennesket. White Bear er en fortælling om store cirkler, sammenhænge og hvordan den enkeltes narrativ er uundgåeligt vævet ind i de andre. White Bear blev vist som work-in-progress, hvor det cirkulære rum på scenen blev inkorporeret som en del af den narrative udgangspunkt.

 

Instruktør og performer: Rasmus Malling Lykke Skov

Slottet i Holstebro

Odin Teateret (2021)

 

Slottet i Holstebro blev opført af Julia Valay i Black Circle, og her fastholdes forestillingens originale udtryk og principper. Black Circles plexiglasvægge blev udfordret, og en bagvæg blev opsat. At fastholde forestillingens format i den runde scene førte til en vigtig refleksion over rummets muligheder. Eugenio Barba foreslog efterfølgende, om det var muligt at gøre rummet hermafroditisk.

Slottet i Holstebro er en verden, der bliver til en drøm, og en drøm, der bliver til en verden. Der udspiller sig en dialog mellem en kvinde og hendes ironiske beundrer. Forestillingen bevæger sig i et indre åndeligt landskab, befolket af mangfoldige skikkelser, situationer og overraskelser.

 

Medvirkende: Julia Varley

Instruktion: Eugenio Barba

Blue Apple

Ikarus Stage Art/Nordisk Teaterlaboratorium (2021)

 

I børneforestillingen Blue Appel viser hovedkarakteren Ild os ud af hverdagens ligegyldigheder ved at Ild lære at kommunikere med enhjørninger telepatisk og opdager herved at de spiser blå æbler, der giver dem deres magiske kræfter: evnen til at le, glæde sig ved livet og til kærlighed. 

Kunstnerisk ledelse: Carolina Pizarro

Musikledelse: Rodrigo Contreras

Medinstruktør af Ikarus Stage Art: Luis Alonso

Performers: Francesca Tesoniero, Gabriela Arancibia Villagra, Hui Tsyr Yang, João Carlos Silva, Matias Carruitero, Michelle Marie Rodríguez, Pablo Lara, Rodrigo Contreras, Sigrid Norheim Ørntoft, Jacob, Simon Samuelsson, Zuzana Ďuríková.Jacob

Dansekoncert

Nordisk Teaterlaboratorium (2021)

 

Dansekoncerten af Kai Bredholt, Erika Sanchez og Nikolaj Rosengreen kombinerede flamencodans, guitar, harmonika og det mexicanske instrument Jarana med sange fra Mexico og vestjysk festpolonaise. Erika dansede flamenco i midten af scenen, til savsmuld fra den nyopførte bygning dryssede ned. På fascinerende vis lykkedes det dem at skabe en unik og hyggelig oplevelse i Black Circle, hvor publikum blev mødt med vin, lyskæder og en lydlig kombination af velkendt og samtidig utraditionel musik

 

Danser: Erika Sanchez

Musikere: Kai Bredholt og Nikolaj Rosengreen

Ildfluefest

Ikarus Stage Art – Nordisk Teaterlaboratorium (2022)

 

Black Circle støttede op om “Ildfluefesten”. Ildfluefesten er en kulturfest, hvor Ikarus Stage Art med deres samarbejdspartner fejrer fællesskab gennem scenekunst. Som en del af festivallen blev der opført forestillinger i Black Circle. Forestillingerne var:

 

“Et skridt af gangen“, en danseforestilling af koreograf Julie Schmidt Andresen og danserne Nikoline Gervang Heimburger og Adrian Ulrich Skjoldborg.

“Vul (°) Stop”, en contemporary bouffon af performer Theresa Pflügler.

“Off with her head”, en performance af Michelle Madsen.

Månedrøm

Daniel Boysen  (2021)

 

Opførelsen af Månedrøm af forfatter Daniel Boysen og musiker Martin Lau var en sammensmeltning af poesi og musik. De to kunstnere skabte et møde, hvor oplæsning af poesi fra digtsamlingen Månedrøm blev kombineret med både akustisk og elektronisk musik, hvilket skabte et univers af drømme, fantasi og virkelighed.

 

Forfatter: Daniel Boysen

Musiker: Martin Lau

Din skæbne er i dine hænder

Nido Lab & Rocio Del Pino Lobos (2021)

 

Din skæbne er i dine hænder er instrueret af Donald Kitt og opført af performer Rocio del Pino Lobos fra Chile. Forestillingen handler om at rejse til den anden side af jorden og vælge sange og farver fra ens eget land for at være “una apátrida” – en statsløs person. Med en følsom stemme spillede og sang Rocio os ind i Chiles sjæl. Forestillingen er en co-produktion mellem Nido Lab og Nordisk Teaterlaboratorium.

 

Medvirkende: Rocio del Pino Lobos

Instruktør: Donald Kitt


Poesi på en torsdag

Ulrik Skeel (2021)

 

Poesi på en torsdag af Ulrik Skeel blev afholdt i Black Circle med månedens forfatter, Laus Strandby Nielsen. Påvirket af Black Circles mange spejle oplæste han med egne ord “som en fisk i et akvarium” for publikum og sin egen spejling, mens følsom bossanova-musik skabte en unik oplevelse. Aftenen blev afviklet på helstøbt vis med supplerende oplæsninger of musik fra husorkesteret, bestående af Rina Skeel, Tage Larsen, Franz Winther, Iben Nagel Rasmussen og Jan Ferslev, alt imens publikum hyggede sig og nød et glas vin.

 

Arrangeret og afviklet af: Ulrik Skeel

Forfatter: Laus Strandby Nielsen

Medvirkende: Rina Skeel, Tage Larsen, Franz Winther, Iben Nagel Rasmussen og Jan Ferslev

Metamorfose

 Ikarus Stage Art/Nordisk Teaterlaboratorium (2021)

 

Koncerten Metamorfose opført med Cimbalomen akkompagnerer af en klarinet, en harmonika, en bas og en guitar. Skaber et roligt og refleksivt univers. Cimbalomen spillet af Rodrigo Contreras er et strengeinstrument fra Østeuropa, der har 133 strenge og er kendt for at blive spillet af romamusikere i Ungarn, Rumænien og andre lande. Koncertens musikstykker inkluderer melodier fra Balkan-regionen og Sydamerika, samt originale kompositioner. 

 

Kunstnerisk ledelse: Carolina Pizarro

Musikledelse: Rodrigo Contreras, Matias Carruitero, 

Medinstruktør af Ikarus Stage Art: Luis Alonso

Performers: Rodrigo Contreras, Jacob , Matias Carruitero, , Simon Samuelsson, Pablo Lara. 

Loop Situation

Jon Stage (2021)

 

Loop Situation af Jon Stage præsenterer en alternativ, eksperimenterende, elektronisk danseforestilling, hvor musikken og dansen er i centrum. Forestillingen stiller skarpt på, hvordan livet kan føles som en situation i loop, hvor gentagelserne skaber rytmer. Som mennesker bevæger vi os ofte i forudsigelige og monotone strukturer, som forestillingen udfordrer. Jon Stage stod både bag mixerpulten og indtog scenegulvet under forestillingen.

 

Kunstnerisk ledelse og performer: Jon Stage

Land To See

Mellem Rum (2021)

 

I Land To See af gruppen Mellem Rum, opførte to musikere og en danser en forestilling hvor performerne efter hvert nummer skiftende positioner i det runde rum. Forestillingen omhandler livets overgangsfaser og forbindelsen til deres rødder.

 

Performere: Antonia Stäcker (Dans) Johanne Buus Andersen (Fløjte) Emily Wittbrodt, (Cello)

Produktion og scenografi: Johanne Buus Andersen

Kostumer: Julie Hendel 

Instruktør konsulent: Isabelle Reynaud

I Love You, Bitch, Japan

Maria Pearl Weise (2021)

 

Danseforestillingen I LOVE YOU, BITCH af Maria Pearl Weise, omhandler selvkærlighed, selvomsorg, selvpromovering og hvordan mennesker vælger at installere sig selv i deres liv. Hvordan håndteres op- og nedture og kampen for at holde hovedet over vandet og stille spørgsmålstegn ved, hvor meget vi kan tage, før vi drukner.

 

Koreograf og danser: Maria Pearl Weise

Chicks

Mikkel A. Tøttrup (2021)

 

Danseteaterforestillingen Chicks af Mikkel A Tøttrup er en forestilling inspireret af H.C. Andersens eventyr Den Grimme Ælling og omhandler forholdet mellem vores medfødte egenskaber og den påvirkning, vi får fra vores omgivelser. Forestillingen handler om mod, kønsforventninger, mangfoldighed og håb. 

 

Koreograf og kunstnerisk ledelse: Mikkel Alexander Tøttrup
Dramaturg: Ditte Greve Bichel 

Performere: Melissa Ferrari, Ombline Huvelle og Patryk Klos 

Kostumedesigner: Alberte Bojesen

Essendo

G. Reitani & A.Rademacher (2021)

 

Essendo er en duet af danseren Giorgia Reitani og musikeren og danseren Abraham Rademacher. Stykket er en kontinuerlig dialog mellem de to kunstnere og forsøger at vise ærlighed over for sig selv på en rejse, hvor sårbarhed omfavnes og ikke holdes tilbage. Kan vi tillade os selv et øjeblik bare at være?

 

Danser: Giorgia Reitani

Musiker og danser: Abraham Rademacher