Black Circle

Scenerummet Black Circle udspringer af coronakrisen. I Black Circle kan du opleve scenekunst på en unik cirkulær scene. Du køber adgang til din egen kabine online. Du kan købe billet til en lille, en mellem eller en stor kabine. Fra din private kabine kan du se scenen og de øvrige publikummer igennem plexiglas vægge. 

Fysisk afstand er det arkitektoniske udgangspunkt for Black Circle. Scenerummet er designet af arkitekt MAA Humberto Baeza & Co. i samarbejde med Eluda Dance Co.  

Black Circle er et “Living Lab”, hvor du inviteres med ind i et muligt bud på fremtidens teaterrum. Vi tør eksperimentere med scenerummet og det kunstneriske udtryk, som scenen er ramme for. Sammen med centrale kulturinstitutioner udforskes og udvikles Black Circle konstant. 

Black Circle blev initieret af Eluda Dance Co. i samarbejde med et netværk bestående af Nordisk Teater Laboratorium, Holstebro Dancekompagni,  Operaen i Midten, Dansk Talentakademi, Teater Fluks og Hakkehuset. Scenen er desuden støttet af Slagteriet Holstebro, Ensemble MidtVest og scenekunstnere fra det frie felt. 

Black Circle er støttet af Statens Kunstfond, Region Midtjylland, Dreyersfond og Nationalbankens jubilæumsfond.

Kalender

Find din kabine-billet ved klik på billedet!

Transit Festival_ELUDA_ODIN

Eluda Dance Co.

Juni 05, 2022 // Danseteater

CHICKS - Mikkel A. Tøttrup

August 29 // Danseteater.

Take Wing - Eluda Dance Co

August 21 // Danseteater.

Dansefilm Festival

August 6, 7, 8 // Dansefilm.

Land To See - Mellem Rum

Juni 30 // Musik og Dans.

Take Wing - Eluda Dance Co

Juni 26, 27 // Contemporary Danseteater.

Hakkehuset - Silketråd

Juni 25 // Teater.
Silketråd - en poetisk vandreforestilling 

Loop Situation - Jon Stage

Juni 18, 20. // Dans.

White Bear - Teater Fluks

Juni 11, 12 // En voksen mand klædt ud som isbjørn i et cirkelrundt og coronasikret scenerum. Isbjørnen som symbol på de større cirkler – klima, økosystemer, kriser.

Ensemble MidtVest

Juni 04 // Blæsere.

En Dansekoncert med danske sange og salmer fortolket som flamenco

Juni 02, 03. // En dansekoncert med Erika Sanchez og Kai Bredholt.

Dansk Talentakademi

Maj 29, 30. // BLACK CIRCLE & FARBEYOND Velkommen til en todelt forestilling skabt af danselinjen ved Dansk Talentakademi.

Slottet i Holstebro - Odin Teatret

Maj 24. // Slottet i Holstebro er et fantomslot beboet af fantasifostre. Et usynligt slot, som levendegøres af forestillingen gennem en proces, der ligner litteraturens ”stream of consciousness”.

Opera

Maj 22. // Musikdramatik // Lukket begivenhed.

Metamorfose - Ikarus

Maj 21. // Metamorfose er en koncert baseret på instrumentalmusik, hvor en klarinet, en harmonika, en bas og en guitar akkompagnerer en cimbalom.

Månedrøm - Daniel Boysen

Maj 18, 19. // Månedrøm består af musiker Martin Lau og forfatter Daniel Boysen. Stemningen i deres musik er en kombination af drømme, fantastik og virkelighed. De arbejder i spændingsfeltet mellem oplæsning og musik.

The Blue Apple - Ikarus

Maj 15. // Enhjørningerne er tilbage efter at have været ude af dagligdagens eksistens i årtusinder. Som en sten, der er kastet i stillestående vand, bryder de ind i det daglige liv med en eksplosion af energi.

Holstebro Dansekompagni

Maj 11, 12. // Danseteater // Lukket begivenhed.

Din skæbne er i dine hænder

Maj 08, 09. // Vi er resultatet af vore forfædres eventyr og rejser. Men vi er også resultatet af vores udtørrede eller fugtige rødder.

Poesi på en torsdag

Maj 06. // Poesi.

Ekkoer af Fejring - Ikarus

Maj 06, 14, 16. // En teaterkoncert der vil fejre livet, udtrykke taknemmelighed gennem sang, og skabe et rum, for at huske dem, der ikke længere er i blandt os.

Hvor

Du kan finde os ved Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, i Holstebro
Black Circle er muliggjort med støtte fra
Black Circle
 blackcirclestage@gmail.com
2022

Opera

Operaen i midten

September 24

Oplev brødrene Grimms eventyr Rumleskaft tilsat smukke sange, når tre dygtige sangere og en guitarist genfortolker fortællingen om kongen, den fattige møller og hans smukke datter. Da datteren er allermest ulykkelig, får hun besøg af en lille mystisk og mærkelig mand. Han kan hjælpe hende med at opfylde kongens ønske om at spinde halm til guld. Rumleskaft er en musikdramatisk forestilling, der henvender sig til alle over 8 år.

Varighed ca. 35 min.
Forestillingen foregår på dansk og engelsk.

Medvirkende: Daniel Kjær Holmberg, Karin Sjöholm, Mikkel Baungaard Thomsen
Guitar: Andreas Lassen Nielsen
Producent: Marie Lund Nielsen
Konsulent: Magnus Errboe

NI – øjnene vil vænne sig til mørket
Af Lucas Kruse Kristiansen

En nyfortolkende queer skildring gennem dans, om den faldne engel, Lucifer og rejsen til at anerkende den uaccepterede ensomhed og dets mørke. Soloen er udviklet og udføres af danser/koreograf Lucas Kruse Kristiansen, som i samarbejde med lyddesigner Daniel Fogh har skabt lydbilledet.
45 min.

NINE – the eyes will get used to the darkness
by Lucas Kruse Kristiansen

A new queer interpretation through dance about the fallen angel, Lucifer and the journey to acknowledgement of the unacceptable loneliness and its darkness. The solo is developed and performed by dancer/choreographer Lucas Kruse Kristiansen, in
collaboration with sound designer Daniel Fogh.
45 min.

CHICKS

Mikkel A. Tøttrup

August 29

Danseteaterforestillingen Chicks er inspireret af H.C. Andersens eventyr Den Grimme Ælling og omhandler forholdet mellem vores medfødte egenskaber og den påvirkning, vi får fra vores omgivelser. På scenen møder du en flok forvirrede kyllinge/menneske-væsener, der alle er fanget i undertrykkelse og med en skæbne som industriel madvare. Forestillingen handler om mod, kønsforventninger, mangfoldighed og håb. En tragikomiske forestilling, der sætter spørgsmålstegn ved vores forventninger til hinanden, og sætter fokus på det skæve og anderledes.
Forestillingen er nonverbal og tilegnet børn, unge og voksne. 

Anbefalet alder: Fra 5 år

TAKE WING

Eluda dance co.

August 21

 

 

Forestillingen ”Take Wing” er i genren danseteater og tager temaer op som; savn, kærlighed, magt og frihedstrang. Med referencer til Et Dukkehjem af Henrik Ibsen fortolkes behovet og dobbeltheden i at ”forlade” ind i en moderne kontekst.

 

Kunstnerisk leder og danser: Emilie Lund 

Co-creator og skuespiller: Juraj Benko

Co- producer : Humberto Baeza

Land To See

Mellem rum

Juni 30

 

Et fyrtårn, en fabrik og en silo danner nogle af rammerne, når ensemblet Mellem Rum i efteråret 2021 turnerer Danmark, Tyskland og Norge med landdistriktsturneen “Land To See”. Skabt på baggrund af et pilot-projekt med verdenspremiere i august 2019, søger fløjtenist Johanne, cellist Emily og danser Antonia ind i en fælles fascination af de unikke muligheder landdistrikterne har at byde på. Livets overgangsfaser. Forbindelsen til sine rødder. At være udfordret i at opnå det, du brænder for. Alle behandles de i en stringent og vidt åben opførelse midt i det den fysiske virkelighed, følelserne opstår i.

TAKE WING

Eluda dance co.

Juni 26, 27

 

 

 

 

 

Forestillingen ”Take Wing” er i genren danseteater og tager temaer op som; savn, kærlighed, magt og frihedstrang. Med referencer til Et Dukkehjem af Henrik Ibsen, fortolkes behovet og dobbelthede i at ”forlade” ind i en moderne kontekst.

Fortolket og koreograferet af: Emilie Lund 

Silketråd

Magnus Errboe

Juni 25

Silketråd er en stedspecifik forestilling, som forholder sig til et givet område. I et univers af lyde og musik udspilles en rejse fra øst mod vest, hvor en række maskefigurer i forskellige levende tableauer spinder tråde til en forunderlig verden.  Publikum vil både være inde i Black Circle stage men også bevæge sig rundt i landskabet omkring scenen.  Forestillingen skabes i et samarbejde mellem Hakkehuset og den italiensk/franske gruppe Ipatom Theatre, og er et nystartet projekt i udvikling.

Hakkehuset er et tværæstetisk laboratorium for eksperimenterende scenekunst, hvor publikum inviteres med ud til steder, som iscenesættes i samklang med natur, byrum og arkitektur. 

Starry Messenger

Donald Kitt

Juni 21

Donald Kitt er fra Canada, men arbejder i dag på Odin Teatret, og har titlen på sin soloforestilling fra den banebrydende, italienske naturvidenskabsmand Galileo Galileis værk om sine videnskabelige observationer med kikkert (for første gang i historien), der førte til jordens fald som verdens centrum.
The starry messenger handler om en mand, der lever for sig selv og kun ejer få ting. Men han giver universet liv – både sit univers og vores. Han afdækker og afslører samtidigt en verden, som ikke kan kontrolleres. Hans viden bliver for stor. Han må flygte og kommer derved til at betale en høj pris for sit aktive engagement. Han er fortabt. Han kan ikke vende om. Han er strandet.

Loop Situation

Jon Stage

Juni 18, 20

Jon Stage præsentere en alternativ eksperimenterende elektronisk danseforestilling, hvor musikken og dansen er i centrum. Livet er som en situation i loop, hvor gentagelserne skaber rytmer. Som mennesker bevæger vi os i forudsiglige monotone strukturer, som vi tænker er livet. Vi er bange for det der virker falskt, den skæve tone, tøven i trinnet eller ridsen i lakken. I et rums tid vil uvisheden om hvad der skal ske være overskyggende, både igennem lydsiden fra looping teknologien men også igennem øjeblikket hvor dansens håndværk manifesteres. Som var det et live dj set lægges der op til at publikum også danser med fra deres respektive kabiner.

White Bear

Produceret af Teater Fluks

Juni 11, 12

Med Black Circle White Bear dykker vi ned i forbindelsen mellem Rasmus’ erindringer om at være klædt ud som Isbjørn til fastelavn i 2. klasse (og ingen kunne se det!), over de grønlandske myter om isbjørnens oprindelse og forbindelser til mennesket, og til hvordan det store dyr er stillet i dag. Og til sidst giver vi Rasmus en ny mulighed for at udleve drømmen om at være isbjørn. Black Circle White Bear er en vigtig og højaktuel fortælling om de store cirkler, sammenhænge, og hvordan den enkeltes narrativ er uomgængeligt vævet ind i de andre. Fra 14 år. Black Circle White Bear er et work-in-progress. En forestilling, der er i fortsat udvikling – og som du kan være med til at påvirke – bare ved at dukke op. Vi glæder os til at se dig og dine nærmeste.


Koncert

klassisk musik

Juni 04

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002 og består af ni klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygetrio, en blæserkvintet og en pianist.
Ensemble MidtVest forstår den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Det er derfor ensemblets målsætning at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for det 21. århundredes publikum. For at opfylde dette præsenterer ensemblet ikke blot et repertoire med klassisk kammermusik, men arbejder også med fri improvisation såvel som barok og tidlige klassiske værker.

Dansekoncert

Kai Bredholt& ERika sanchez

Juni 02, 03

Klædt på med harmonika, flamenco sko, det mexikanske instrument Jarana og flamenco guitar, fortolker Erika Sanchez, Kai Bredholt og Nikolaj Rosengreen danske salmer og sange som flamenco, og krydre koncerten med mexikanske sange og vestjysk fest polenaise.

Kai Bredholt ( Danmark) er født i København. Han kom til Odin Teatret I 1990 og startede som musiker/komponist, bagefter blev han også skuespiller og instruktør af forestillinger/byttehandler.

Erika Sanchez (Mexico) er født og opvokset I Mexico City. Hun bor I Danmark og arbjeder som flamenco danser, sanger og organiserer kulturel bevigenheder og teater forestillinger.


Dans

Dansk talentAkademi

Maj 29, 30

BLACK CIRCLE fortæller om den kamp et menneske oplever, når ønsket om at bryde en ond cirkel i livet opstår. BLACK CIRCLE er baseret på personlige interviews fra dansernes tætte relationer, som bliver levendegjort med dansen i centrum. 

“FAR BEYOND. Just a soft not real reality… Smothered together with no ends nor beginnings. No boundaries, No limits, No calculated time. Undefinable time to rewrite your story or not write it at all. A place where the body and soul are connected, but disconnected from reality.”

Du vil opleve dans, som danselinjens elever selv har skabt, samt koreografier af Jens Schyth Brøndum, Amalie Stitz og Lene Bonde.

Slottet i Holstebro

NORDISK TEATERLABORATORIUM – ODIN TEATRET

Maj 24

Slottet i Holstebro er en verden, som bliver til drøm, og en drøm, som bliver til verden. Indenfor dets mure udspinder der sig en dialog mellem en ung kvinde og hendes ironiske beundrer, en dialog der kunne sammenlignes med, når tanken forsøger at forstå erfaringens modsætningsfyldte logik. Som sommerfuglen på larvestadiet fødes den unge kvinde klædt i hvidt på forunderlig vis af sin ironiske beundrer. Hun lever i vandet blandt blomster og illusioner. Han er fortryllende og levende, skifter dramatisk, interesserer sig for tilskuerne og er nysgerrig. Hun er i stand til at leve i en verden af fantomer, hvor kærligheden smiler af ren og skær indbildning. Forestillingen bevæger sig i et indre, åndeligt landskab befolket af mangfoldige skikkelser, situationer og overraskelser.

Metamorfose

Ikarus

Maj 21

 

Metamorfose er en koncert baseret på instrumentalmusik, hvor en klarinet, en harmonika, en bas og en guitar akkompagnerer en cimbalom.
Cimbalomen er et strengeinstrument fra Østeuropa, der har 133 strenge og er især kendt for at spilles af virtuose romamusikere i Ungarn, Rumænien og andre lande. Koncertens musikstykker inkluderer melodier fra Balkan-regionen og Sydamerika, samt originale kompositioner. Denne koncert er en invitation til at reflektere over tingene, tilværelsen nuværende forhold, og til at finde ud af, hvad der kan blomstre af dem.

Instruktør: Carolina Pizarro

Månedrøm

Forfatter Daniel Boysen og musiker Martin Lau.

Maj 18, 19

 

Månedrøm består af musiker Martin Lau og forfatter Daniel Boysen.

Stemningen i deres musik er en kombination af drømme, fantastik og virkelighed. De arbejder i spændingsfeltet mellem oplæsning og musik. 


Daniel Boysen har skrevet en række anmelderroste romaner og digtsamlinger. Et gennemgående træk i hans skrift er et impressionistisk blik med elementer af fantastik. Hans seneste digtsamlinger, En vase i brystet og Står på tæer under vand blev i 2018 og 2020 kåret til én af årets bedste af Litteratursiden.

Foto: Mariana Gil

The Blue Apple

Ikarus

Maj 15

Ensformigheden har taget hold i byen og midt i al ligegyldigheden står Ild, en ensom musiker, der forgæves har forsøgte at betage byens beboere, der pludselig afbrydes af denne invasion af enhjørninger. De er fast besluttet på at overraske menneskeheden!
Ild kan kommunikere med enhjørningerne telepatisk og sådan opdager han at de spiser blå æbler, hvilke giver dem deres magiske kræfter: evnen til at le, glæde sig ved livet og til kærlighed. Mennesker spiser ikke andet end brød og salt.
Pludselig omringet af dans og sang føler Ild sig forvirring og vil flygte, men så blæser enhjørningerne i et horn. En mystisk skovånd svarer deres kald og tilbyder musikeren et blåt æble.

Danseteater

Holstebro dansecompagni

Maj 11, 12

Slottet i Holstebro er en verden, som bliver til drøm, og en drøm, som bliver til verden. Indenfor dets mure udspinder der sig en dialog mellem en ung kvinde og hendes ironiske beundrer, en dialog der kunne sammenlignes med, når tanken forsøger at forstå erfaringens modsætningsfyldte logik. Som sommerfuglen på larvestadiet fødes den unge kvinde klædt i hvidt på forunderlig vis af sin ironiske beundrer. Hun lever i vandet blandt blomster og illusioner. Han er fortryllende og levende, skifter dramatisk, interesserer sig for tilskuerne og er nysgerrig. Hun er i stand til at leve i en verden af fantomer, hvor kærligheden smiler af ren og skær indbildning. Forestillingen bevæger sig i et indre, åndeligt landskab befolket af mangfoldige skikkelser, situationer og overraskelser.

Din skæbne er i dine hænder

Rocio del Pino Lobos

Maj 08, 09

Jeg troede, ved at forsvinde, ved at rejse til den anden side af verdenen, ved kun at vælge sangene og farverne i mit land, som ikke ville kunne gør mig ondt, ville jeg kunne være ”una apátrida” en statsløs person. De vil gerne gennemskue mig, men intet er mere uigennemsigtigt end absolut gennemsigtighed. Men sandheden er; at jorden, territoriet, bjergene og vandet, som jeg voksede op med, er som voodoo-dukker. De er evigt og magisk bundet til dig. Ikke desto mindre lever jeg som en fremmed, til trods for at jeg omgiver mig med ting, der også er fremmede for mig. “Din skæbne er i dine hænder”

Instrueret af Donald Kitt
En NTL og Nido Lab ko-produktion

Ikarus

Ekkoer af fejringer

Maj 06, 14, 16

I alle kulturer er dåben, brylluppet og begravelsen i blandt de vigtigste fejringer i samfundet. I blandt disse fælles ritualer og manifestsationer blev sangstemmen, som et effektivt instrument, en vigtig udtryksform. 
Dette projekt vil prøve at genskabe gamle traditioner med brug af digte og musik fra hele verden (Europæisk, Latinamerikansk, Balkan-musik mm.)
Ekkoer af Fejring (Echoes of Celebration)

Siden 2008 har Ikaros optrådt i kirker, sammen med andre internationale kunstnere, med blandede nationaliteter og baggrunde.

Instrueret af Carolina Pizarro

Photos @Francesco Galli