Sommer
2023

“Ni- øjnene vil vænne sig til mørket”
Lucas K. Kristiansen
d. 30 juli 2023
“Acid – The Operas”
Charles Washington & Alessia Vinotto
d. 16, 17 juni 2023
“Residence”
Yolanda Morales
d. 21-26 juni 2023
“From Black to Silence”
Proyecto al Margen
d. 8 juli 2023
“Wake up Topia “
Emilie Lund
d. 8 juli 2023
“(An) Actor + Poems”
Théophile Choquet
d. 16 juli 2023
“WOMAN, WHAT IS YOUR NAME?”
Jainaina Matter
d. 23 juli 2023
“For my race …”
Paralelo Teatro 
d. 30 juli 2023

NI – øjnene vil vænne sig til mørket
Af Lucas Kruse Kristiansen

En nyfortolkende queer skildring gennem dans, om den faldne engel, Lucifer og rejsen til at anerkende den uaccepterede ensomhed og dets mørke. Soloen er udviklet og udføres af danser/koreograf Lucas Kruse Kristiansen, som i samarbejde med lyddesigner Daniel Fogh har skabt lydbilledet.
45 min.

NINE – the eyes will get used to the darkness
by Lucas Kruse Kristiansen

A new queer interpretation through dance about the fallen angel, Lucifer and the journey to acknowledgement of the unacceptable loneliness and its darkness. The solo is developed and performed by dancer/choreographer Lucas Kruse Kristiansen, in
collaboration with sound designer Daniel Fogh.
45 min.

Acid-The Operas

Charles A. Washington

d. 16 - 17 juni

“Acid – The Operas” udforsker tiden og hvordan vi kan forestille os nye virkeligheder, udtryk og situationer, hvis vi ændrer tidsforløbet.

Publikum vil møde skæve karakterer som Nijinsky, Jerome Bel og Cleopatra, der tager os med på rejser, der springer mellem forskellige absurditeter, der kun eksisterer i ikke-lineære tidsforløb.

45 min.

Performers: Alessia Vinotto & Charles A. Washington 

Koreograf: Charles A. Washington 

Musik: Charles A. Washington 

Turné er muliggjort med støtte fra The Cultural Foundation of the Free State of Saxony.

From Black to Silence

Proyecto al Margen

d. 8 juli

 

 

 

Forestillingen ”From Black to Silence” udforsker kropslige og soniske tilstande, som engagerer sig – gennem bevægelse, med ideen om det elektromagnetiske spektrum.

45 min.

Kunstnerisk koncept: Karen de Luna, Diego Martínez Lanz

Koreograf og dans i: Karen de Luna

Originalmusik: Diego Martínez Lanz

Lysdesign: Hans-Olof Tani

d. 8 juli

 

Wake up Topia
Af Emilie Lund

“Wake up Topia” forholder sig indirekte til livet, til tiden og til dem, der sidder tilbage. Igennem poetiske billeder og originale kompositioner inviterer koreograf og danser Emilie Lund sammen med komponist og scenekunstner Petra Banke jer med ind i deres univers af undren. De viser de første 20 minutter af forestilling i Black Circle Stage.

“Wake up Topia” er en del af en dobbeltbillet og vises sammen med forestillingen “From Black to Silence”.

45 min.

Koncept, Koreografi og Danser: Emilie Lund
Originalmusik og performer: Petra Banke

(An) Actor + Poems

Théophile Choquet

d. 16 juli

 

Med Théophile Choquet, vil du begive dig ud på en interaktiv rejse gennem af fransk poesi såvel som nedslag i verdens poesien. Publikum bliver inviteret til at vælge aftens program. Du vil møde nye digte såvel som digte fra fortiden. Digteres ord vil udgøre øjeblikke af udvekslinger imellem ord og teatralsk optræden!

Dramaturgi og performer: Théophile Choquet

 

 

 

 

 

d. 23 juli

WOMAN, WHAT IS YOUR NAME?
Af Jainaina Matter

Denne solo performance er en søgen efter et mødested mellem det der var, det der er, og det der kan være. Den er ment som et svar på den ubehagelige følelse, jeg har ved at vide, at kvinder er blevet udslettet fra verdenshistorien. At tale om mange kvinder er også at tale om én, at tale om én er at tale om mange. Det er en bevægelse af tale. Det er en bevægelse af at tale om, hvor jeg kommer fra, for at forsøge at forstå, om stilhed er en afgrund eller en bro. Det er ment som en opfordring til enhver kvinde, der har været her og dem der er her nu. Det er at gå fremad med styrken og intuitionen fra dem alle. 45 min.

Dramaturgi og forestilling: Janaina Matter
Instruktør: Maíra Lour
Lyd: Alvaro Antonio
Kostumedesign: Val Salles
Scenedesign: Guenia Lemos, Subita Companhia de Teatro

For my race...

Paralelo Teatro

d. 30 juli

 

”Constellation, for my race my wound will speak”, er et projekt, der indebærer at udstille kroppen som en konstellation der fortæller historier gennem dens hudfarve, former og modermærker. Målet er at genkalde oplevelserne fra forfædre og afsløre en tid i historien, hvor racemæssig kategorisering påvirkede udviklingen af ​​et land. Ved at bruge deres krop som et køretøj til tidsrejser søger performer at forstå rødderne til de sår, der er markeret på deres hud. Gennem denne optræden bliver kroppen et lærred, hvor fortiden er indskrevet, hvilket muliggør en dybere forståelse af nutiden og potentialet for helbredelse.

45 min.

Performer: Alejandro Rodríguez & Niv Arvel